📍Hong Kong📍唔知大家最中意食咩街頭小食呢!雞蛋仔、魚蛋燒賣、牛雜!?今次又同大家去太安樓掃街!😍今次介紹既係Ami 每次去親太安樓必食既,次次都大排長龍,但我每次都會去排既「魚蛋佬」。次必叫魚蛋同齋!配上佢地個秘製沙爹汁😍呢個秘製醬汁唔係好似印尼沙爹汁咁超重花生味,帶有小小辣,但對於食唔到辣既你一定接受到。呢到會有魚蛋、齋、牛丸、墨丸、腸仔同牛栢葉!試過一次牛丸墨丸覺得口感一般般,但魚蛋同腸仔就唔錯!最最最重要係齋!😍真係真係一定一定要叫吸晒啲汁,好鬼正。🤤講講下又想食!Ami仔建議一定要比多$1蚊雞要個膠兜,如果環保啲就帶個盒去。因為第一次既我為左慳個$1,用紙袋。啲汁就默默痴晒上個紙袋到。🤯另外,Ami仔做有個私心食法。每次都會買成7 8串料外賣返屋企😂但因為我太愛個汁每次都會返屋企煮個公仔麵撈麵食。🤭提提您,魚蛋佬不定時休息,建議如果係為魚蛋佬去記得上IG FB睇下佢地有無休息。🤪______________________________
💰價錢: HKD $3-11😋味道: ❤️❤️❤️❤️❤️📍地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A28號B舖
📍Hong Kong📍

💰價錢: HKD $3-11