2017-06-18 322 views
無拉拉五點幾行過,有好多餐廳未開始做,於是中左入來,見到有甜品有點心有原盅燉湯都幾吸引咁。中意飲湯當然叫左個花膠燉尾龍骨,出到來都有三粒炸豬皮咁樣既花膠既,但系味道同滾水差不多失望。Total叫左六樣野,落單就只同我地落四樣,明明剔系同一張紙都睇唔到,食左之後暗暗好彩,當省返啲錢。叫左個紫薯芝麻荔枝球,賣相十分可愛,送來的時候個盤有兩分野,我地話個紫薯球系我地架,一於唔聽,送左去其他臺,擺低個春卷比我地,跟著隔離臺話紫薯球唔系巨地架先又送返過來,跟著話比巨知春卷唔系我地架,巨又將兩樣野全部拎走,返去問過先再比我地真系唔知怎講好了,最慘系味道…啲荔枝味好似焗過水既變質荔枝。再來個排骨陳村粉,排骨滿滿一碟,陳村粉就無影,我以為巨上錯,一問,巨話系底,抄落去睇真啲,系有三舊粉系度,但系唔系透明爽滑的陳村粉,食落似普通腸粉,樓下啲檔口仔賣既都好食啲,不過排骨就幾嫩滑,所以只可以當蒸排骨咁食,陳村粉是不存在的。
失望。
紫薯荔枝球