2016-11-07 315 views
收工過灣仔買模型,順路揀左呢間,8點零鐘都多人,等執枱等左兩分鐘。冇乜心水食乜就決定試D新口味 - 黑松露菌炒蛋菠蘿包,本身真係未食過黑松露菌。外觀就唔錯架,但係由於從來未食過黑松露,確實係有D十五十六,第一個反應係好大"pat"黑松露醬,真係好多,菠蘿包脹卜卜,都keep到脆皮,我唔知其實黑松露價錢有幾貴,不過份量多成咁收呢個價錢都真係叫合理冇怨言。人生第一次食,黑松露又係咩味呢?我先係連埋個包同炒蛋一齊食,好新奇又唔識點簡單形容,即係你食三文治通常都係食啲料,但呢個包就相反,好似食一個蛋治但搽左好多好多唔同嘅醬咁,澀澀地、又清清地、又有草地味、又有少少少少咸,好難形容,我唔知一般黑松露係點食,但除左夾炒蛋我真係諗唔到應該仲可以配咩,反而菠蘿包係其次,但都OK,好唔好食真係見仁見智,但肯定呢個包真係一試難忘。飲品建議配熱/暖茶,因為真係好重味,配水是不行的。未見過其他地方有得咁樣食,通常只會喺高級地方先會有,鴛鴦呢度叫做平民D,所以係幾值得一試。

飲品建議配熱/暖茶,因為真係好重味,配水是不行的。

黑松露菌炒蛋菠蘿包/薯條
2016-11-04
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner