2009-10-13 308 views
發覺自己有時真係幾懶, 明明次次食飯都有影低相, 預備食食評, 結果到宜家都只係得幾篇= =. 同埋幾乎寫親都係好食果d(除左一間, 果間真係超差, 想知邊間可以睇番我之前寫果d).上個星期日入左白泥釣魚, 不斷落雨, 結果零漁獲. 好彩大榮華都無令我失望~ 七點半左右去到大榮華, 是夜竟然不需等位就直接入座, 一個好開始的晚餐.總共6個人, 叫左1羮8餸+馬拉糕. 飽到差小小反肚. 未講野食, 就要先讚一讚果度d侍應, 服務非常之好, 真係我加左唔小分.講番食物,栗米魚肚羮 - 唔計阿媽整的, 呢個係我試過最正的. 如果你平時都喜歡, 必試!! 乳香酥炸鱔球 - 我怕鱔多骨,所以無試, 不過呢碟餸都俾我d朋友清晒, 應該唔差.香茜燒米鴨 - 阿姐強烈推薦, 我自己覺得, "ok la".圍頭五味雞 - 好咪, 隻雞d肉好嫩, 不過我自己就只係食到豉油味, 究竟其實有邊五味呢? 拖地叉燒 - 肥瘦適中, 不過食落好似老左小小鳳凰蟹肉炒長遠 - 又係阿姐強烈推薦, 不過食落普普通通, 唔算特別好食炸軟殼蟹 - 呢個整得好油, 唔好食, 勁唔好食 鹵水拚盤(豆腐&蛋) - 真係好入味,

上個星期日入左白泥釣魚, 不斷落雨, 結果零漁獲

講番食物,

拖地叉燒 - 肥瘦適中, 不過食落好似老左小小
炸軟殼蟹 - 呢個整得好油, 唔好食, 勁唔好食

鹵水拚盤(豆腐&蛋) - 真係好入味, 所以覺得咸左少少
豬油撈飯 - 第一次撈, 所以整得太咸, 我自己就唔太中意豬油味啦

奶皇馬拉糕 - 好好好好好味呀, 必食!!!!

下次有機會要再係茶市時間黎一次, 食下佢d點心!
豬油撈飯
圍頭五味雞
拖地叉燒
鳳凰蟹肉炒長遠
鹵水拼盤
炸軟殼蟹
2009-10-11
$105 (Dinner)
圍頭五味雞
鹵水拼盤