2018-08-23 778 views
奶奶生日,因為係閒日唔想去太遠,所以喺附近揀間新新地嘅試下。用新城市app拎飛,拎左5號飛,已經即落樓,去到已經叫到7號,我地見佢寫住過左「超過兩個籌號」需要重新拎飛,就問下門口個侍應,點知佢話咁已經算超過兩個號碼,死都唔肯補,要重新再攞過飛,結果等多成個鐘先有得入。入到去叫野食,人手有d唔夠,不過都算有禮貌嘅。叫左個龍蝦牛羊拼般,個女侍應上菜時整跌左隻龍蝦落地下!成隻跌左落地下!我地未黎得切反應,佢一手執起,話換過隻俾我地,過左冇兩三分鐘佢就用個細碟裝住隻龍蝦出黎,好難唔令人聯想到係就咁放返上個蝶就拎返黎,but anyway,都冇得考究啦,咁除左心理陰影之外,食落係OK嘅。但係塊肉眼就完全唔得,睇落粉嫩,食落勁un! 真係食唔到,同個侍應講,佢想問下話得事嗰d又冇人得閒應佢,唯有直接問個看似話得事嘅,咁佢都換過一塊俾我哋,之後又解釋返批貨可能比較接近T骨嘅位置所以比較實,換過嗰塊好少少不過都唔可以話好食囉,反而d椒同菇好正,juicy香甜。另外個risotto都ok,只係稍為淋左少少。飲品值得一試!
入到去叫野食,人手有d唔夠,不過都算有禮貌嘅。
另外個risotto都ok,只係稍為淋左少少。
飲品值得一試!