2022-05-30
晚市堂食開番,所以決定去食日本野🇯🇵餐廳裝修同日本既居酒屋好相似,有番左家鄉食野既感覺~依間餐廳好好,所以燒物都會係燒之前比食客影左相先,影完可以燒就同番職員講就ok。不過店舖既燒爐比較少,燒物可能要等耐小小。餐係用QR Code自己落單,好方便🔸海膽蟹味噌甲羅燒 $78可以見到材料好豐富,有蟹膏、海膽、蟹肉、蟹籽、蔥、鵪鶉蛋。就咁食會覺得有啲漏,同梳打餅一齊食會減低漏既感覺,蟹膏份量都幾多,如果多一塊梳打餅就好啲。🔹磯燒鮑魚 $68鮑魚食落好韌,要多啲牙力先食到。🔸磯燒烏賊 $78 原本以為會有埋魷魚鬚既部分,點知無,不過依個烏賊食落好淋。有啲舖頭既魷魚好韌,會感覺有啲難消化,但係依隻完全無依個問題。🔹黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98依個海鮮湯睇落細細碗,但係材料都好多,有蠔、蝦、魷魚,芋絲等等。不過飲落去都有啲腥,味道一般。🔸海膽炒飯 $158個炒飯比想像中細,而海膽唔係同飯一齊炒,係自己撈黎食,不過依落無咩海膽味。🔹三文魚刺身 $58 可以見到四片都係好厚切,而且幾新鮮。🔸岩手縣赤崎生蠔 $78@1依隻生蠔加左啲類似蒟蒻既野,同埋少少明太子,食落甜甜地又有小小辣,感覺同味道都幾特別。🔹
餐係用QR Code自己落單,好方便
🔸海膽蟹味噌甲羅燒 $78
可以見到材料好豐富,有蟹膏、海膽、蟹肉、蟹籽、蔥、鵪鶉蛋。
🔹磯燒鮑魚 $68
鮑魚食落好韌,要多啲牙力先食到。
🔸磯燒烏賊 $78
🔹黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98
🔸海膽炒飯 $158
🔹三文魚刺身 $58
可以見到四片都係好厚切,而且幾新鮮。
🔸岩手縣赤崎生蠔 $78@1
🔹酥炸雞軟骨 $58
每粒都好細粒同埋好硬,仲有啲咸,唔太推介依個。
🔸柚子生啤 $68
🔹Orion生啤 $68
依度既生啤有柚子同巨峰提子味,都係第一次見。柚子味既生啤幾得意,飲落甜甜地無平時既生啤咁澀。