2023-04-23 576 views
約左朋友係中環食lunch, 行過後巷見到呢間西餐廳門口相當精緻,於是就走入黎試菜。佢哋既午餐set 都相當豐富下,有appetiser 同 main dish , 加$25還有一杯飲品,我同朋友都試左一整個 full set。佢地用一個好大好靚既碗盛載啲蟲草花忌廉湯,蟲草花用火背乾,做出好脆的效果。好靚,而且湯好濃忌廉味,配蟲草花好飲又好食😋來到main course,澳洲慢煮牛里脊肉,因為慢煮,所以炆得好淋,肉汁亦鎖住喺肉度,好幸福既感覺。配上松露汁,肉有嫩既口感,亦有濃郁既菌香。由於坐bar枱,望住廚師好有心思把主菜上碟,值得為主菜拍多幾張相。佢哋既Latte 拉花好靚,好creamy, 咖啡味幾香,中上既水準,值回票價。中環食飯貴,係無容置疑。呢個set 一啲都唔平,但食到好精緻既西餐,碟碟菜都美輪美奐,見到廚師既功力和心機,真係好似置身法國餐廳食 fine dining。做野咁辛苦,都算值得既。

蟲草花忌廉湯
澳洲慢煮牛里脊肉
$240 (Lunch)
蟲草花忌廉湯
澳洲慢煮牛里脊肉