2014-12-05
趁大肚可以攞正牌吃多點,當然會周圍搵野食啦,之前已經成日聽人講佐敦越南法包,但都未有的起心肝去搵,趁大肚就去搵下啦,順便當行多啲嘛。原來唔係想像中咁難搵,去到門口已經有人等緊,我買左細size,再買埋蒜蓉包,不過我加埋阿b既胃口都食唔落咁多,每樣咬幾啖已吃不落,要帶回家,吃時再用焗爐烘脆了。細size法包店內法包只得一款,不過聽講可出聲要求多點酸菜之類的,不過我初黎埗到,都是吃原味較穩陣^^包內材料很豐富,不過我比較「咋」,唔敢肯定有什麼材料,應該有扎肉..鹹豬手..腩肉..醃蘿蔔等材料吧。入口脆卜卜,配上醃得入味的材料,簡簡單單都相當好味,不過一定要趁熱吃,凍了法包就會很韌。越式法包和蒜蓉包其實都的確好味,不過若要我特登再來,又未必有此動力,希望日後附近再有吸引的東西令我再來附近,那就可以再來吃啦^^
細size法包