2024-12-01
最近試咗佢哋嘅二人同行火鍋超值套餐,真係非常抵食,值得推薦。麻辣牛展頭(大)一開波就有麻辣牛展頭,辣得嚟有層次,牛展頭煮得啱啱好,唔會太硬,入口仲有啲麻香,係開胃嘅好選擇。炸地瓜條+牛骨沙茶鍋炸地瓜條炸得夠脆,甜甜地好好食。牛骨沙茶鍋嘅湯底濃郁,沙茶嘅香味好突出,呢個湯底啱曬唔太鍾意食辣嘅朋友。藥膳麻辣鍋藥膳麻辣鍋就真係好驚喜,辣得嚟帶有中藥味,唔會太刺激,但又夠香,吸引到我一再加湯。鹿兒島豚梅肉(120g)+澳洲草飼N5牛頸脊(120g)呢兩款肉真係不同凡響。豚梅肉肥瘦適中,煮完之後入口即化。牛頸脊則係鮮嫩多汁,牛味濃郁,輕輕涮幾下已經好香。油肉飯+台灣粗麵油肉飯香噴噴,飯粒分明,完全唔油膩。台灣粗麵吸滿湯汁,口感彈牙,仲有啲地道風味。雪糕球最後嚟個雪糕球,甜品為整餐畫上完美句號,雪糕質感滑溜,冇咁甜膩,食完啱啱好。泡沫紅茶(凍)配埋泡沫紅茶,清新解膩,飲完好舒服。整體嚟講,呢個套餐性價比高,食材新鮮,環境又舒適。服務員態度好親切,成個用餐過程都好愉快。下次肯定會再嚟試下其他嘅鍋底同菜式。真係一個二人約會或者朋友聚餐嘅好選擇!
麻辣牛展頭(大)
炸地瓜條+牛骨沙茶鍋
藥膳麻辣鍋
鹿兒島豚梅肉(120g)+澳洲草飼N5牛頸脊(120g)
油肉飯+台灣粗麵
雪糕球
泡沫紅茶(凍)
配埋泡沫紅茶,清新解膩,飲完好舒服。