2023-07-14
今日熱辣辣想食啲開胃嘅菜式, 所以揀咗銅鑼灣呢間出名嘅泰國菜, 之前喺九龍城食過都覺得非常好食, 今日喺銅鑼灣試下呢間先, 果然 都冇令我失望。食泰國菜一定要叫個泰國拼盤,有魚餅,蝦餅, 扎肉, 炸春捲。 乜都有啲, 正呀! 泰國菜梗係有返啲當地沙律先, 木瓜沙律 ,芒果沙律都成日叫, 今日特別啲叫左大蝦柚子沙律, 酸酸甜甜非常開胃, 而且大蝦爽口彈牙! 呢度特別在有啲串燒拼盤, 唔單止平時有嘅豬牛雞, 仲有雞腎, 雞全翼,同臘腸, 臘腸切咗片嚟燒原來咁好食, d皮脆卜卜,裏面就爆汁爆油, 我哋未夠喉, 越食越開心🤣, 叫多咗個泰式大蝦金邊粉, 仲有 只係25蚊嘅大大包蝦片, 今次就飽到上心口🤣🤣 十分滿足b/t 椰皇沙冰 椰子味香濃, 冰凍好飲! 菠蘿沙冰, 非常refreshing✌️ 夏天必選飲品