2022-02-07
大年初一上咗轉天壇大佛行個大運祈個福,上面大霧到白茫茫一片又凍又潮濕,所以勁想食啲酸酸辣辣嘅湯驅一驅濕氣,喺東薈城隨機搵到呢間越泰菜即刻去咗!/入到去都唔算多人座位好闊落坐得幾舒服,我地一行5個人分開兩張枱坐。/海鮮冬陰公湯(2-3人) $98我地三個人飲 每人碗半左右。入面有2隻蝦、2隻青口、魷魚同磨菇,味道偏濃,刺激味蕾好醒胃,唔會太辣或太酸都幾friendly。/炭燒泰式豬頸 $86必點!好香炭燒味而且少少燶邊好脆口,份量都算多同埋都幾大塊,食到停唔到口!/生牛肉湯濛 $68湯頭都算濃郁,其餘就普普通通啦個人覺得無咩特別。/馬拉盞通菜 $68通菜夠嫩,炒得岩岩好,仲係爽口既程度,都算幾大份。其他野食相對濃味,有啲菜食下係幾舒服既。/金不奐香辣牛肉炒河 $78金不奐味道唔算太出,整體尼講就係一碟好味既炒河,河粉係粗厚身個種,幾有彈性。味道香口,食得出有鑊氣既/泰式玫瑰奶茶 $36/ 泰式奶茶$32玫瑰奶茶有點兒失色,味道好淡,少少玫瑰味但冇咩茶味;泰式奶茶就好好多啦,茶味夠出而且口感較厚,唔會太甜/服務態度都好好,有同我地傾下計都好有禮貌。整體尼講價錢較貴,如果係Outlet行到攰
海鮮冬陰公湯(2-3人) $98
炭燒泰式豬頸 $86
生牛肉湯濛 $68
湯頭都算濃郁,其餘就普普通通啦個人覺得無咩特別。
馬拉盞通菜 $68
金不奐香辣牛肉炒河 $78
泰式玫瑰奶茶 $36/ 泰式奶茶$32
服務態度都好好,有同我地傾下計都好有禮貌。整體尼講價錢較貴,如果係Outlet行到攰想搵地方坐下慢慢食都推薦的