2021-12-10 31 views
夠鐘食Lunch食乜好,是日放假去左旺角家樂坊處理D事,搞完剛好適逢Lunch Time ,一路沿西洋菜南街行落去睇下有冇好食,行左幾步就比大大個Menu,全部都係魚生丼既大山日本料理吸引左我上去。餐廳裝修充滿日本風情,掛住好多日本燈籠,而且地方好大,座位寬躺,坐得好舒服,而且有一排是向住街的卡位,不過可惜我上到去已經俾人坐晒。▪️蟹肉忌廉薯餅 $38薯餅外層香脆唔油,內裏的蟹肉忌廉好Creamy ,而且薯餅有埋蟹鉗嘅尖,俾你拎住黎食,好似真係食緊蟹鉗咁好得意,好味😋▪️香草燒雞翼 $28雞翼一份有三隻,幾抵食,味道充滿香草味,而且燒得雞皮脆脆,唔錯▪️鹽燒厚切牛舌 $38牛舌質素唔錯,幾爽口軟淋,充滿黑椒香味,生熟程度嘅剛好▪️蒲燒鰻魚串$38鰻魚燒到有少少外皮焦脆,肉質幾好,被鰻魚汁包住好好食▪️極上北海道帶子丼 $128魚生分別有帶子,三文魚,三文魚子,牡丹蝦全部都幾新鮮,尤其係帶子超大粒,飯就係正常發揮

餐廳裝修充滿日本風情,掛住好多日本燈籠,

▪️蟹肉忌廉薯餅 $38

▪️香草燒雞翼 $28

▪️鹽燒厚切牛舌 $38
牛舌質素唔錯,幾爽口軟淋,充滿黑椒香味,生熟程度嘅剛好

▪️蒲燒鰻魚串$38
鰻魚燒到有少少外皮焦脆,肉質幾好,被鰻魚汁包住好好食

▪️極上北海道帶子丼 $128
魚生分別有帶子,三文魚,三文魚子,牡丹蝦
全部都幾新鮮,尤其係帶子超大粒,飯就係正常發揮