2006-11-20 16 views
9月30日去到係basement嘅一間餐廳,有啲古舊嘅感覺,唔知佢實在係食咩菜. 餐廳內只有一檯外國食客,咁冷清,我估好食有限啦.午餐有set,亦可以散叫. 一睇餐牌,有咸豬手,又有腸仔,都係德國菜啦. 心目中冇咩要求,又冇咩想食,只係叫咗佢一個叫健康餐嘅set lunch. 其他朋友嘅都係選set lunch. 一個係龍脷柳,一個係火雞柳,我個健康餐係牛仔柳. 全部嘅賣相都好唔得. 有少許嚇人添! 如果再講味道,就真係好一般. 龍脷柳只係配一個調過吓味嘅茄汁,火雞柳個白汁就得個咸字,重有我個健康餐嘅牛仔柳係全熟不單止,最搞笑係啲雜菜用牛油炒,肥到不得了,重叫健康餐真係笑話. 我自問食嘢要求都唔高,可以話冇咩要求,但咁嘅餐,重要係酒店餐廳就真係差咗啲喇. 唔好話係唔係地道德國菜啦,只係當普通西餐都唔多合格.甜品係跟餐自選. 我本身對甜品興趣不大,但都覺得甜品比正餐好. 三件分別係芒果,粟子同藍梅蛋糕,算唔錯.
9月30日