2021-04-20 33 views
今日經開長沙灣 就試下呢度既人氣冰室先😝一睇個餐牌就覺得款式真係好多!不過冰室點少得港式嘅菜式 因為下午茶去到6:30所以我地夜晚都食到1. 避風塘生炸髀🍗$38 (加海苔薯條🍟+$8)雞髀真係好大件 而且炸到金黃色 外皮咬落脆卜卜 入而既肉質都唔會鞋 加埋上面既調味粉更加香口 2. 檳城叻沙摻摻 配日本櫻花蝦炒蛋 & 香酥丹麥多士 $55 (樽仔奶茶+$9)成個餐咁多野都只係$55 真係好抵食 叻沙既湯幾杰身 好香濃 味道岩岩好 油麵既質地幾陣 又滑 配埋米粉兩重口感 櫻花蝦🦐好香 少少咸咸地 而且蛋好滑 一啲都唔老 仲有洋蔥既甜味😋 丹麥多士唔洗搽牛油已經好香牛油味 而且烘得外脆內軟🥺 3. 迷你酸菜魚 配寬粉$88 諗住叫個迷你試下 點知都好大碗😮 好足料 有好多魚同粉 2個女仔都夠食 寬粉既口感煙煙韌韌 好薯粉咁 食食下都有啲辣 4. 咸蛋黃雞翼 $35一上菜已經好香 每一隻雞翼都沾滿哂咸蛋黃 仲有細細粒既咸蛋粒粒咬下☺️肉質炸得好嫩👍🏼
今日經開長沙灣 就試下呢度既人氣冰室先😝

1. 避風塘生炸髀🍗$38 (加海苔薯條🍟+$8)

3. 迷你酸菜魚 配寬粉$88

4. 咸蛋黃雞翼 $35