2024-09-10 565 views
平時傳統口味嘅車仔麵就食得多啦,今次嚟到位於荃灣嘅呢間阿荔車仔麵,餐廳主打新派嘅車仔麵,有好多唔同花款嘅麵食!而招牌嘅古早黑糖豬手同埋秘製柱侯牛筋腩更加係40年嘅傳統味道~胡椒豬肚嫩雞絲湯麵+ 秘製柱侯牛筋腩💰HK$78雞髀肉肉質好嫩滑!豬肚亦非常之有口感!牛筋腩係半筋半腩,口感十足!湯底同平時嘅胡椒豬肚湯與別不同,除咗有濃濃嘅胡椒味之外,仲比到人一種係藥膳湯嘅感覺~自選兩餸特濃沙嗲沾麵💰HK$65自選兩餸就簡咗古早黑糖豬手同埋潮汕牛筋丸,古早黑糖豬手聽個名以為係甜嘅,其實唔係,煮得好入味!潮汕牛筋丸爽口彈牙!最特別嘅就係特濃沙嗲醬,帶有好濃郁嘅花生香味得來味道又唔會咸!手工拉麵麵質彈牙,掛汁能力高!整體好有日式嘅感覺~蜂蜜雪梨茶💰HK$11鮮豆漿💰HK$15

胡椒豬肚嫩雞絲湯麵+ 秘製柱侯牛筋腩💰HK$78

蜂蜜雪梨茶💰HK$11
蜂蜜雪梨茶

鮮豆漿💰HK$15
鮮豆漿

$85 (Lunch)
古早黑糖豬手潮汕牛筋丸兩餸特濃沙嗲沾麵
特濃沙嗲沾麵