2022-06-15
原本想去食潮州打冷,但點知果間店無開我地就黎左附近嘅集眾食小炒。黎到大約係晚上9點,我同2位朋友都非常之餓,3個人叫左4碟小炒,每碟都好大碟食得好滿足🤤我地叫左金沙新鮮魷魚、鮮菠蘿拔絲咭嚕肉、金牌辣子肥腸、鎮店小炒皇。金沙新鮮魷魚🦑即叫即炸,送上黎熱辣辣,炸得好鬆脆,但炸粉有少少多如果無甘厚粉會更加完美,魷魚夠新鮮鮮甜,配上鹹蛋黃醬超嘢味!鮮菠蘿拔絲咭嚕肉🍍見到好多枱都有叫,真係好好食,咭嚕肉炸得超脆口,裏面嘅肉質都好juicy,配菜青椒黃椒都炒得好好味,菠蘿好有heart係用新鮮菠蘿唔係罐頭菠蘿👍🏽金牌辣子肥腸🌶呢樣都好出色,好多辣椒乾,煮得好嘢味好有鑊氣,肥腸炸得剛剛好唔會話食到成口油,送啤酒一流🍺鎮店小炒皇🌱呢碟都好有驚喜,無諗過甘好味,佢個芋頭絲同腰果炒得好脆口,好味到食唔停口!仲配上蝦乾,蝦乾幾有咬口,愈食愈香!
金沙新鮮魷魚🦑
鮮菠蘿拔絲咭嚕肉🍍