係我印象中冇食過一餐新加坡菜係好食,但係呢間嘅新加坡菜的確幾唔錯˃̶͈̀௰˂̶͈唔怪得之晚飯時間咁多人,人們嘅眼睛係雪亮的哈哈!而且啲客人食完個陣都唔見佢有咩趕客行為,服務過程態度都唔錯,呢個價錢性價比算係幾高~✎ 海南雞飯套餐之前去過個啲餐廳,海南雞一係唔新鮮,一係好多血水,但佢啲海南雞都幾新鮮,雞皮好滑,雞肉嫩滑可口,香濃雞味,幾好食!呢個套餐包一碗菜、油飯同埋例湯。菜爽口唔腍;例湯唔係調味料個種湯,幾好飲,材料有紅蘿蔔、赤小豆同瘦肉等等,帶有濃濃赤小豆味~油飯香而有咬口,唔會過腍亦都唔會過硬,仲係粒粒分明⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎✎ 香茅雞扒焗農夫咖喱包包皮勁鬆脆!切個陣都聽到好爽脆嘅聲~燒到金黃色,牛油味幾濃,滿怖成個包底,食落口感似奶油脆豬!咖喱醬方面有得揀兩個醬料,分別係新加坡咖喱同埋小印度蕃茄咖喱,我哋叫咗新加坡咖喱醬,醬料好creamy同份量多,一開始食係幾香,有浸椰漿味同香料味,食到落去就有啲獨特嘅辛辣味出嚟,味道幾正同惹味~香茅雞扒嘅肉質都幾粉嫩,外皮脆脆!好味´͈ ᵕ `͈✎ 油酥餅 又香又酥脆,油而不腻加埋焗農夫咖喱包嘅咖喱,味道一流!✎ 熱檸檬柚子蜜 淡淡檸檬同柚子味,微酸,微甜。✎ 凍爆

✎ 海南雞飯套餐

✎ 香茅雞扒焗農夫咖喱包

✎ 油酥餅
又香又酥脆,油而不腻加埋焗農夫咖喱包嘅咖喱,味道一流!

✎ 熱檸檬柚子蜜
淡淡檸檬同柚子味,微酸,微甜。

✎ 凍爆泡拉茶
人手即拉!香甜奶茶味,甜味相對茶味多,都幾好飲~

香茅雞扒焗農夫咖喱包
油酥餅
凍爆泡拉茶
熱檸檬柚子蜜

2024-03-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
香茅雞扒焗農夫咖喱包
油酥餅