燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
同朋友係天后發現咗間好得意嘅舖頭🤣我地嘅好奇心驅使咗我地入去!因為佢門面竟然係日本販賣機咁樣😂😂😂首先入到去,裏面嘅裝修好日系,好靚🎏好似去咗日本居酒屋咁之後我地order咗荔枝五花肉、菠蘿配原條橫隔膜、百香果撞橙冰同埋紅火龍佛手柑熊茶🐻前菜已經有5款超開胃小食,仲可以無限添加😍職員會主動過嚟問我地需唔需要添加前菜🤣啱晒我呢啲怕尷尬嘅內向人士飲品方面,百香果撞橙冰嘅橙冰好鮮甜,用嚟消暑解渴唔錯👍🏻 紅火龍佛手柑熊茶上面嘅熊仔第一時間吸引咗我眼球👀 最重要係飲落去好清新舒服~超fresh!荔枝五花肉食落去一啲都唔漏!原本好驚五花肉會好油膩,但係有荔枝嘅甜味中和咗,做到清爽而不漏嘅感覺😋食完罪惡感都少啲~菠蘿配原條橫隔膜一上檯個陣😂實物真係好巨型!即刻覺得賺咗😛橫隔膜肉質爽口,而且食到啖啖肉,最後燒返塊菠蘿做總結簡直一流!

首先入到去,裏面嘅裝修好日系,好靚🎏好似去咗日本居酒屋咁

飲品方面,百香果撞橙冰嘅橙冰好鮮甜,