2024-12-23
想同朋友收工去Chill下,又想食野同唱下K🤤。咁不如黎試下呢間居酒屋🏮啦,同店名一樣,想Hea下🤣。-前菜——萵筍、蘿蔔、蓮藕🥗$28酸酸甜甜醃過嘅蔬菜食落好開胃,配埋主食都唔錯🤩。主食——鰻魚飯🐟$138成條鰻魚🐟放係飯上面,即叫即燒🤤,仲有埋醬汁,撈埋啲飯一齊食好正啊‼️ 牛肉烏冬🍜$68平時係出面食牛肉烏冬就食得多,啲牛肉又少又唔好食🥲,但係呢間居酒屋真係好良心🥹,勁多牛肉蓋係烏冬上面,一啖牛肉+一啖烏冬,食落肚暖粒粒☺️。小食——燒大蔥雞肉串🍖$38一直覺得食大蔥會令口氣變重🥲,但係大蔥雞肉串俾我嘅感覺係唔會😲,雞肉嘅肉質嫩滑,唔會燒得好柴👍🏻。 燒封門柳🥩$68呢碟係我極力推薦一定要試‼️燒封門柳如果時間控制得唔好嘅話,會變得好乾,唔好食,但係呢一碟食到我返尋味🥹,又多汁啲牛又嫩。 燒冬菇🍢$24我個人好鍾意食冬菇,去到邊間居酒屋🏮都會試下,有啲會燒得好乾,但係呢間味道唔錯,上面仲有啲木魚碎🤩。 燒河豚乾🐡$88食燒魷魚🦑就食得多,試下燒河
前菜——萵筍、蘿蔔、蓮藕🥗$28
酸酸甜甜醃過嘅蔬菜食落好開胃,配埋主食都唔錯🤩。
主食——鰻魚飯🐟$138
牛肉烏冬🍜$68
小食——燒大蔥雞肉串🍖$38
燒封門柳🥩$68
燒冬菇🍢$24
燒河豚乾🐡$88
食燒魷魚🦑就食得多,試下燒河豚乾🐡,未送上枱已經聞到香味,甜甜地再加埋沙律醬一齊食,別有風味🤣,我覺得唔點醬都已經好好味👍🏻,超級推薦‼️
燒連殼廣島蠔🦪$58
燒蠔通常都係蒜蓉辣椒🌶️,呢間味道好唔同,有佢地自家制醬汁加埋一齊燒👍🏻,入口即溶,好想嗌多幾舊黎食😍。
除左有得食有得飲酒之外,仲可以唱K🎤添架‼️
Hea下Hea下居酒屋🏮 @heaha_heaha
📍:尖沙咀寶勒巷10號9樓