2022-03-04
和牛壽喜燒 好味至啱feel🥰食親日本嘢都係食壽司呀天婦羅呀,都食到有啲悶,有時都唔知食咩好。咁啱又冬天,心念一動,啊!不如食壽喜燒!🤪呢間日本餐廳係以前油麻地H&M對面,都算幾易搵,一路食一路望住街上嘅遊人,別有一番風味。我同朋友叫咗啦一份二人前,一嚟到都幾震撼,由職員親手炮製,用火槍燒熱牛脂,再將一片片嘅和牛放上去!炸⋯⋯炸⋯⋯🥰🥰係邪惡嘅聲音。配上日本即食級生蛋,溫柔敦厚,蛋嘅溫和中和左牛肉嘅膩,可以話係一試就愛上。和牛要價不斐,所以就冇叫到追加,我哋另外叫咗個三文魚刺身,吊吊口癮。都幾肥美😚之後就進入左打邊爐環節,本身以為冇乜特別,原來啲菜吸收左牛肉汁嘅精華,會咁好食😋最後個烏冬簡直驚為天人,不得不讚。不過而家疫情咁嚴重,都唔知幾耐會有返晚市堂食,希望大家身體都健康
和牛壽喜燒 好味至啱feel🥰
最後個烏冬簡直驚為天人,不得不讚。