2024-02-28 11 views
今日放工嘅時候,路經公司附近,係横街見到強烈的燈光,原來有一間餃子店,叫餃撚店,餃子好有特色,同其他店有D唔同,我同朋友入左去試下。 店好大,有3間舖,又光猛,好舒服。餃子有蒸餃、煎餃和湯餃,款式多,係其他餃子店未吃過。 我地叫左椰香荔芋臘腸香菇餃(4隻),是煎餃,咬落去有濃濃嘅芋頭和椰香,皮脆香口,好食。又叫左香菇木耳豬肉湯餃(6隻),用大地魚湯做湯底,湯中見到好多小蝦,好飲,香菇湯餃好香,好味。 原味小籠包(3隻)皮薄餡靚,汁多味美。咬一口香煎蝦米韮菜餅(2件),有濃郁的韮菜味,對韮菜有偏好嘅我更加是無得頂。我好鍾意飲老火蕃茄薯仔红蘿蔔排骨湯麵,湯好飲,新竹米粉好滑。上湯蒜子浸菜心苗也不錯。