2024-11-06
自家製醬汁南非鮑魚鮑魚口感剛剛好,好嫩滑柔軟,調味適中不會太咸太淡,幫你切好埋,唔使自己用刀。金倉魚腩手捲 以為係普通嘅手捲,點知係上面係金倉魚蓉,飯下面係米餅,wasabi同醬油本身已經調好左味,放入口成個配搭味道啱啱好 ,可以話係完美嘅調味。我同朋友食到讚不絕口,依道菜係我地覺得最驚喜,也發揮咗廚師嘅創意。海鮮茶碗蒸茶碗蒸入面有菇同唔同嘅料 季節吸物個湯係蜆湯,裏面有海帶,有好特別清新嘅香草味,好好飲,飲到停唔到口。 深海池魚 鯛魚 吞拿魚 我自己覺得鯛魚好清香,朋友喜歡池魚有種油脂香 活龍蝦睇住佢由缸活生生撈出嚟,到在鐵板上被煮,然後最後入咗你個口。廚師已經用蝦膏做了調味醬汁再炒埋龍蝦肉,十分香濃。食完啲肉以為已經冇肉嘅時候,廚師同我哋講反轉個頭裏面佢放左啲肉係入面,可以食埋,嗰啲肉冇落醬汁炒,原汁原味的鮮味,體會廚師的細心。鵝肝煎得好香,醬汁酸酸甜甜,同鵝肝連多士一齊食好夾,味道好balance!食完再食果兩粒黑豆解膩,連果兩粒黑豆味道都好好味好鮮甜!鐵板煎牛扒揀左五六成熟,有薄切同厚切兩款薄切裏面夾咗啲蔥,厚切牛扒可以同蒜片一起吃。味道出色炒飯粒粒分明。炒雜菜 甜品係巨峰提子
金倉魚腩手捲
海鮮茶碗蒸
茶碗蒸入面有菇同唔同嘅料
季節吸物
深海池魚 鯛魚 吞拿魚
我自己覺得鯛魚好清香,朋友喜歡池魚有種油脂香
活龍蝦
鵝肝
鐵板煎牛扒
揀左五六成熟,有薄切同厚切兩款
薄切裏面夾咗啲蔥,厚切牛扒可以同蒜片一起吃。味道出色
炒飯粒粒分明。
炒雜菜
甜品係巨峰提子,也是很滿意。
整體來說,餐廳環境清幽,背後仲有運動場和維多利亞港海景,服務員態度有禮良好,食物質素 對得起呢個價錢,十分推介!朋友食完話佢媽咪生日都想帶佢嚟食。