2024-01-25
一間傳統日式居酒屋,主打燒酎和牛串燒為主,有成70多款及酒類飲品,當然我哋都試咗兩杯🍻佢而家逢星期六至四宵夜時段21:00-22:30惠顧各款炭燒串燒低至$15(店員話俾我哋聽㗎)-貝類刺身拼盤(五點) 有馬刀貝、笠貝、鮑魚、象拔蚌、榮螺全部都好新鮮又爽口-生野菜沙律 每次食串燒都會叫嘅,但我哋喺食串燒之前已經清晒,如果份量再多啲啲就更加好啦,佢哋個醬好味食咗好多款串燒,質素平均,最鍾意橫膈肌SET ,每隻牛只有一條橫膈肌,所以唔係咁容易食到,入口有濃郁嘅牛味,肉質軟嫩,有四款唔同嘅口味包括我鍾意嘅蜜糖芥辣,Wasabi,黑燒同埋蒜香,一次過享受四重滋味,另外我第一次食牛沙瓜,原來係牛嘅第四個胃,原來每個胃都有唔同個名,牛沙瓜就比較爽口,試左個咸牛肉明太子醬燒山芋,呢個幾特別用咗鹹牛肉、明太子同山芋,口感非常豐富-雞心-牛舌-牛沙瓜-牛骨髓-牛大腸 -牛小腸-橫膈肌SET-鵝肝釀雞翼-秋葵豚肉卷-車厘茄煙肉卷-咸牛肉明太子醬燒山芋同朋友每人點左杯燒酎,兩款都容易入口,帶微微辛辣口感,又有細膩嘅香氣,唔錯唔錯,無論食物,整體氣氛同服務都非常好👍🏻
-貝類刺身拼盤(五點)
有馬刀貝、笠貝、鮑魚、象拔蚌、榮螺
全部都好新鮮又爽口
-生野菜沙律