2021-11-29 141 views
今日出嚟深水埗行街經過橫街見到一間紅紙都未搣餐廳隱約見到個名叫C2 LAB ,一睇到C2,就被我聯想到保安道專賣手工意粉嗰間餐廳,咁就入去試吓啦,入到去叫咗啲主菜只需加$58就可以升級一個頭盤頭盤,首先就叫咗生蠔海水味香濃,之後再叫了一個黑松露帶子面頭有啲黑魚子味道幾新鮮,之後到主菜我太太叫咗個油封鴨髀,因為記得之前去法國試過食油封鴨髀想食返嗰個味道,雖然冇法國食得咁好味;但係都有八成,但係有驚喜就係佢哋用咗個乳酪汁跟個鴨髀令到個鴨髀一啲都唔溜,我叫咗一個美國豬㗎,豬味都幾濃郁,整體來講呢一餐食得幾好,最有驚喜就係最後個甜品,好食得滯掛住食無影相,個甜品仲會有煙霧噴出嚟,深水埗有咁嘅餐廳真係一絕,繼續支持小店😋😋
2021-11-27
$200 (Dinner)
  • 雙蝦微辣蕃茄意粉