2022-05-06
✨好有氣派嘅高質火鍋✨.最近去到銅鑼灣嘅火鍋隨意門於晚市時段打邊爐😋餐廳環境集合左多國元素,都好打卡able! 餐廳可以選擇嘅湯底同火鍋料都幾多,我地最後揀咗佢哋嘅招牌花膠雞順便食埋啲雞♡.▫️招牌花膠雞湯鍋 半隻 $298幾濃幾香雞味嘅湯底,雞肉亦幾嫩滑๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘ 至於花膠口感較軟身同黏,重點無腥味我都食咗唔少😻店員會幫我地剪斷花膠先落湯,好好服務.▫️手切A4和牛 $328好有牛味嘅一碟和牛,雪花均勻,食落口好香❤️唔洗點醬汁都好食⸜(*´꒳`*)⸝.▫️手切本地牛肩脊 $268雖然味道唔及和牛肉,但都唔錯.▫️手打芝心牛肉丸 $98手打嘅牛丸好有口感,而且仲有半流心芝士汁,不過個人覺得呢碟小貴.▫️豬頸肉 $68擺盤好靚成朶花咁🌷豬頸肉食落不油膩,味道唔錯.▫️生菜 $42我打邊爐好鍾意食菜,同時最驚見到啲菜梅梅爛爛🙈但好開心呢間嘅生菜夠新鮮,索埋啲雞湯正😋.▫️萵苣 $48新鮮嘅萵苣,而且切得唔會太厚,口感好好❤️.✨整體都唔錯,唔止有得打卡,食物都有質素,有機會係銅鑼灣想打邊爐都會再食佢如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我
▫️招牌花膠雞湯鍋 半隻 $298
▫️手切A4和牛 $328
▫️手切本地牛肩脊 $268
雖然味道唔及和牛肉,但都唔錯
▫️手打芝心牛肉丸 $98
▫️豬頸肉 $68
擺盤好靚成朶花咁🌷豬頸肉食落不油膩,味道唔錯
▫️生菜 $42
▫️萵苣 $48
新鮮嘅萵苣,而且切得唔會太厚,口感好好❤️