2010-09-30
已經有幾年冇黎過, 食物水準同裝修依然keep得好好, 久遺了o既味道又重拾返, 好滿足的一個生日晚飯!1) 首先待應梗係送上好好味o既餐前麵包 (2個軟包+2塊脆餅), 因為太肚餓o既關係, 所以我同老公食晒之後再叫待應比多一份我地2) 海鮮意大利飯 - 好濃味o既海鮮湯煮出黎o既飯, 好在又夠熱, 好難o係第二度食到呢個質素o既海鮮意大利飯3) 紅酒汁牛扒 - 好香炭燒味道, 塊扒都夠肉汁, 我地好怕切開有血, 所以叫7成, 都ok, 冇血水但又唔會過熟, 又有好大個新鮮蕃茄+大pat薯蓉伴碟, 好開心!4) 菠菜炒磨菇 - 好香o既磨菇味, 配合入晒味o既菠菜, 份量又啱啱好, 係叫沙律以外o既選擇5) 因為訂枱時講明我生日, 所以餐廳送左一個麵包布甸比我, 仲插埋支蠟燭添, 不過我都唔想咁高調, 所以叫佢地唔好唱生日歌, 放低就ok喇, d待應service都好好, 同我講左句"happy birthday", 之後又主動幫我同honey影相, 好開心當晚我都見到在場起碼有5枱客生日, 我諗呢度都係慶祝生日o既熱點!