2023-07-04 28 views
收工下班,想食西式cafe,就諗起旺角有好多cafe,於是就嚟到登打士廣場😄一上到12樓,有連住兩間店,一邊主要放水吧,一啲board game同旅遊書,方便客人可以任玩任睇,而我就安排坐另一個店,店全部都係sofa坐位,非常闊落同舒服,而且好適合傾偈,環境唔錯,空間好足,另外有個好細心位,就係每個座位旁邊,都有一個鐘仔呼叫侍應,非常貼心😍我望見餐牌,好多食物都好吸引,由於唔太肚餓,我二人叫咁⚫️烤雞蘑菇闊條麵闊條麵軟硬度,整得啱啱好,最出色係啲汁調校得非常之好,食落去唔會太漏,亦都好夠味🤤⚫️煙三文魚鮮果沙律煙三文魚唔會太鹹,最好味都係啲鮮果沙律汁,水果配搭好多款,沙律汁非常之夠誠意,唔係普通人沙律醬撈成,而係應該有調校過,酸酸地又唔會話過分多汁,配上生果少少水份,非常美味⚫️蜜糖雞翼即叫即整,外皮非常脆,蜜糖唔會太甜😀⚫️飲品方面,叫咗楊枝甘露同埋黑森林Mocha飲品最令我選擇困難,因為望見每一款都非常之吸引,最後我都冇叫錯,因為兩款都好出色,楊枝甘露好多配料,而黑森林,配搭雪糕、cream再加餅乾層次非常多總結嚟講,依家cafe俾我感覺非常舒服,而且食物都好好味,好適合傾偈或者聚會嚟呢度

我望見餐牌,好多食物都好吸引,由於唔太肚餓,我二人叫咁
⚫️烤雞蘑菇闊條麵

⚫️煙三文魚鮮果沙律

⚫️蜜糖雞翼
即叫即整,外皮非常脆,蜜糖唔會太甜😀

⚫️飲品方面,叫咗楊枝甘露同埋黑森林Mocha

總結嚟講,依家cafe俾我感覺非常舒服,而且食物都好好味,好適合傾偈或者聚會嚟呢度,二人大約食咗$300左右😋😋

部屋咖啡室 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場12樓
$150 (Dinner)
  • 黑森林mocha