2023-05-09
同兩個朋友好耐冇見,今晚就約咗食太子呢間居酒屋🏮我地見到openrice好多好評,IG都唔少foodie推介,但嚟到都幾失望!首先,好多網上推介嘅菜式都冇,見到有啲炒飯嗰啲全部都冇,其實menu得兩版,食物選擇真係好笑,同埋份量好少,價錢都偏貴我地叫完野食之後店員就問我哋飲啲咩我哋就睇吓啦,如果唔叫酒,非酒精飲品得好少我地見可樂、七喜都要$20罐,就話唔需要啦,可唔可以比幾杯水我地之後店員惡聲惡氣咁樣話「即係你地要枝水係咪?」指住個drink menu上面價錢原來水都要$15一支我地O咗嘴,第一次去餐廳啲水都無杯😅最好我地叫咗果酒$58一杯燒鱈魚乾唔好睇好似好多咁!其實下面全部都係蘿蔔絲得好少,而且我覺得無乜味刺身沙律有好多wasabi所以好辣燒粟米$30得咁少….幾好飲嘅,似梳打清酒煮蜆最好食燒豆腐$30得兩舊我地叫咗一個一人份量壽喜燒share燒魷魚甜甜地唔錯呢個飯糰真係好難食最後埋單每人三百幾,其實真係好貴,因為食咗唔算好多野
原來水都要$15一支
燒鱈魚乾
我地叫咗一個一人份量壽喜燒share 燒魷魚甜甜地唔錯
呢個飯糰真係好難食
最後埋單每人三百幾,其實真係好貴,因為食咗唔算好多野