2022-06-18 90 views
之前食得太多野,攪到肥咗好多,真係要減下肥,最近興起生酮飲食減肥法,「渝味曉宇重慶老火鍋」更特別為減肥人士推出生酮火鍋,打邊爐都可以食住瘦😍?真係緊不及待要去試吓啦!首先入到去餐廳覺得環境寬敞,卡位坐得好舒服,坐低冇耐就為我哋送上糖水,仲有口罩套同圍巾,服務幾周到!湯底方面我選擇左生酮鴛鴦湯底,有養生花膠雞鍋同普通辣大紅鍋。花膠雞鍋湯底鮮甜,普通辣大紅鍋辣辣地好香濃,唔洗加豉油都夠味!「串鮮蝦」新鮮爽脆,味道鮮甜😋「美國桶蠔」大大隻桶蠔,超級肥美,食落仲好鮮甜「紐西蘭精品羊肉卷」薄切片入口即溶,新鮮美味🤗「美國Prime 牛小排」肥瘦適中,入口即溶,好香牛味「黑松露墨魚滑」鮮甜彈牙,仲有好香黑松露味「手打四寶丸」唔好睇佢得四粒好小,其實放落去都好多,全部都好彈牙!非常出色👍🏻「手打蝦滑」咬落仲有一隻隻好爽口嘅蝦,食得出佢真係落咗好多蝦!😋「珊瑚蚌」鮮甜爽口,份量適中「鮮活海蟶」新鮮甜味,而且價錢唔貴,性價比高,推介一試!「凍豆腐」我嘅至愛,放落去吸晒啲麻辣湯超好食😋「海帶麵」第一次食海帶麵,原來係咁爽口嘅!撈埋啲湯食超正!「生酮雜莓梳打」酸酸甜甜,好香莓味!有氣梳打透心涼,啱晒打邊爐飲

「串鮮蝦」
新鮮爽脆,味道鮮甜😋
「美國桶蠔」
大大隻桶蠔,超級肥美,食落仲好鮮甜

「紐西蘭精品羊肉卷」
薄切片入口即溶,新鮮美味🤗
「美國Prime 牛小排」
肥瘦適中,入口即溶,好香牛味

「黑松露墨魚滑」
鮮甜彈牙,仲有好香黑松露味
「手打四寶丸」
「手打蝦滑」
咬落仲有一隻隻好爽口嘅蝦,食得出佢真係落咗好多蝦!😋

「珊瑚蚌」
鮮甜爽口,份量適中
「鮮活海蟶」
新鮮甜味,而且價錢唔貴,性價比高,推介一試!

「凍豆腐」
我嘅至愛,放落去吸晒啲麻辣湯超好食😋
「海帶麵」
第一次食海帶麵,原來係咁爽口嘅!撈埋啲湯食超正!

「生酮雜莓梳打」
酸酸甜甜,好香莓味!有氣梳打透心涼,啱晒打邊爐飲啦!😊

📍渝味曉宇重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
2022-06-12
$400 (Lunch)