2024-11-30
相信大部份香港人都係鍾意食日本嘢嘅,最近就俾我發現咗九龍城有一間超正嘅日本餐廳,呢間小店絕對不能睇小,佢嘅食物質素真係好高,叫過嘅嘢都好好食!我自己雖然係第一次嚟,但係已經約咗唔同朋友喺以下落嚟嘅幾個星期都要再返嚟,我今餐食過最好食嘅嘢就有以下呢三樣:龍蝦一鍋粥真係原隻龍蝦咁上,打卡一流,味道亦都有鮮甜嘅龍蝦味,煮得好濃郁,好Creamy,真係好正,係呢啲天氣凍凍嘅時候食,真係好暖身。平時去旅行同銀杏樹影相打卡就多,估唔到呢度原來有得食銀杏串!取消得好好味,而且一啖一粒,調味少少鹹,配埋酒一齊食,真係好正!鮟鱇魚肝係另外一樣我好鍾意食,但係喺香港好少食到好味嘅,以前喺外國住嘅時候都經常嗌,但係喺香港好多地方都唔知點解個口感好奇怪,一下太硬,一下就一咬就散,但係呢間嘅口感完全係以前食開嘅味道,口感Creamy,配埋啲醋一齊食真係絕頂!