2024-12-12
今日去咗旺角做嘢,全日冇食嘢,又好想食一啲辣嘢,就去咗呢間餐廳度食!呢間餐廳又幾好㗎喎,佢有麻辣辣青瓜、同埋酸蘿蔔俾人任食,自己去counter度攞就得啦,凍水熱水都係自助我就叫咗三款嘢食:1. 夫妻肺片2. 鐵板孜然炒羊肉3. 紅糖糍粑1. 夫妻肺片夫妻肺片勁大碟先至70幾蚊,我最鍾意佢就係夠多蔥,同埋夠多芫荽!!每$1夫妻肺片都可以夾到好多蔥同芫荽一齊食,雖然佢係內臟,但係處理得好好完全冇奇怪嘅味道2. 鐵板孜然炒羊肉離遠已經聽到渣渣聲,啲羊肉炒得好香口,冇臊味,而且唔會太老,佢啲配菜洋蔥都好好食3. 紅糖糍粑佢係即叫即炸嘅,好就好在個紅糖係分開上,咁樣唔會整到腍晒,唔叫飯叫呢個甜品食就啱啱好夠飽!呢間餐廳啲員工好注重衛生,有個客係咁打乞嗤,勁大聲暴龍嗰隻,啲員工個個即刻拎口罩嚟戴
我就叫咗三款嘢食:
1. 夫妻肺片