2021-07-12
🌟綜合評分:7/10🌟食物口味:8/10🌟環境:6/10🤩亮點:菜品多樣,食材豐富很健康嘅甜品一直都好鍾意去Soho食weekend brunch,基本上個個星期都會試一間唔同餐廳嘅brunch,各國菜式都好有特色,今次呢間係巴西同日本Fusion,都幾驚喜wo!✨Brunch Set $395+10% per head最鍾意依d brunch因為成個set包括好多道菜!可以食到唔同種類嘅嘢真係滿足曬我呢個高要求嘅麻煩為食貓🤣首先係炸薯波,好似用左甜番薯,好甜好smooth,點埋d特製醬,heavy左少少但係幾滿足~跟住係個salad,普普通通嘅牛油果蔬菜沙拉,醬汁有少少甜辣味,應該係巴西口味黎嘅。之後嘅雞肉串燒令人拍手稱贊!我本身其實唔係好鍾意雞肉,但呢個串燒加埋d香料,完全冇雞腥味,又唔會話overcook,配埋d醬真係好食😋第四道前菜係魷魚同炸番薯,未食到主菜已經開始飽😨魷魚好重味,質感軟滑,鮮嫩多汁,配埋甜甜嘅番薯超岩!終於來到主菜啦!係安格斯西冷牛扒~d牛賣相好好,但食落就有d失望,可能平時食開和牛,覺得安格斯唔夠香,而且overcook左少少,仲有d筋唔係幾易咀嚼😰不過尚
🌟食物口味:8/10
🌟環境:6/10
🤩亮點:菜品多樣,食材豐富
很健康嘅甜品
✨Brunch Set $395+10% per head
終於來到主菜啦!係安格斯西冷牛扒~d牛賣相好好,但食落就有d失望,可能平時食開和牛,覺得安格斯唔夠香,而且overcook左少少,仲有d筋唔係幾易咀嚼😰不過尚可以接受啦。
甜品係我鍾意嘅多種生果,配埋d輕食嘅蛋糕,雖然冇芝士蛋糕咁甜,但食左咁多heavy嘢之後有依啲清淡嘅甜品都幾唔錯😊
坦白講我覺得唔算係一間必試不可嘅brunch,不過weekend真係lum唔到食咩又想hea吓嘅話,呢度都幾岩你!