2022-03-10 52 views
位於銅鑼灣百樂中心裡的 Layback Cafe & Bar,呢間餐廳係ig睇到已bookmark 左一段時間,因為食物上吸引到我係法國嘅菜式。 餐廳內的裝修有點工業風設計,餐廳每一個位置都好適合打卡,而且日光照落嚟好舒服🌞 曬下太陽殺下菌都幾好🔸鴨與蛋$208之前去過IFC一間餐廳以油封鴨腿為主打嘅餐廳,都令我好回味😋 呢個菜式亦都係吸引我黎呢個餐廳嘅其中一個原因,烹調呢個菜式步驟都幾煩複的,對醃製油鴨腿都要花一些工序。 這個外層甜甜地,我諗係因為窩夫的糖漿,把油鴨腿切開後放在窩夫上很夾,入口後帶點鹹味油肉質軟嫩🦆 配上薯餅、太陽蛋、炒磨菇和車厘茄🍅 個太陽蛋煎得好靚,整體感覺好靚😍🔸酥絲黃 $68呢個名好正🤣 酥絲黃係黃金拉絲牛角酥🥐係牛角包窩夫上淋了滿滿的cheddar cheese芝士再加了點blue cheese🧀,呢2隻芝士會比較濃味再帶了點咸香仲有仲有無花果,無花果既營養成分高呢d時候食多啲都好!🔸Pinku Pinku Bowel $138ℙ𝕚𝕟𝕜𝕦 𝕡𝕚𝕓𝕜𝕦的世界🌈呢個乳酪碗充滿左好多顏色好繽紛呀❤️有士多啤梨、香蕉切片、紅桑子、巴西莓和脆口穀物,排得好靚靚同整齊,我

🔸鴨與蛋$208

🔸酥絲黃 $68
呢個名好正🤣 酥絲黃係黃金拉絲牛角酥🥐

酥絲黃

仲有仲有無花果,無花果既營養成分高呢d時候食多啲都好!

🔸Pinku Pinku Bowel $138
ℙ𝕚𝕟𝕜𝕦 𝕡𝕚𝕓𝕜𝕦的世界🌈
呢個乳酪碗充滿左好多顏色好繽紛呀❤️

有士多啤梨、香蕉切片、紅桑子、巴西莓和脆口穀物,排得好靚靚同整齊,我好鍾意食乳酪碗因為有好多生果又好健康咁,食野酸酸甜甜會好開胃🥰

🔸Green Giant $76
有牛油果🥑、羽衣甘藍、青蘋果🍏、香蕉同菠蘿🍍
又健康又好飲嘅健康的綠色果汁🍹 食到少少牛油果同香蕉🍌的果肉
Green Giant $76

🔸Tropical Sunshine $72
有多款熱帶水果係入面,好Fresh !

Green Giant $76