2021-10-26
話説早排見到foodie 介紹中環有間餐廳好有家嘅感覺 所以🐻🐻就同左frd去個到慶祝生日❤️ 果然冇介紹錯 雖然餐廳夠小 但勝在夠warm 媽媽們會成日走黎同你傾偈 而且最後佢地仲播歌比個外國人係到跳舞 相當有氣氛🤣👍🏻依間餐廳由九位來自唔同地方嘅媽媽開嘅 有菲律賓 印尼 印度 摩洛哥等等 所以佢地嘅菜式都相當多元化 冇得去旅行 去soho個邊食返啲地道嘅菜式係相當唔錯嘅選擇😋我地嗰日食左:Mama mel’s bun 依個菜式係媽媽們一齊諗出黎 集合左幾個國家嘅特色 蒸包from中國 料裏面嘅chicken abodo from菲律賓 assorted pickles from巴基斯坦 個包啱啱蒸起相當軟熟 加埋啲沙律醬食落酸酸甜甜 味道十分好 🌟Rate: 8.0/10Mie goreng 印度炒麵係唔會令你失望嘅 個麵質好有咬好 唔會好似平時7仔食個啲淋哂 足料 有好多雞肉 最正佢仲有啲微甜汁掛係個麵到 加埋隻靚靚太陽蛋嘅蛋黃更加吸引🤤🌟Rate: 8.8/10Morrocan berber spicy meatball and eggs tagine呢個嘅醬汁酸而不甜 十分醒胃
我地嗰日食左:
Mama mel’s bun
Mie goreng
呢個嘅醬汁酸而不甜 十分醒胃 有埋芝士豐富口感十分邪惡 唔算太辣 肉丸厚實惹味 十分不錯🌟Rate: 8.0/10
最後媽媽們仲好好送左個椰子糕比我地食 甜而不漏 仲食到一絲絲椰子 為依一餐劃上左完美嘅句號❤️
🌟回頭率:5/5 係warm嘅 同啲食物十分不錯 好適合同frd去chill