2013-07-12 1438 views
好少食打冷,因為唔太鍾意好鹹既食物,不過依間有雜誌報導過好味,朋友又話好食,今次終於可以一試了! 位置唔算顯眼,朋友間唔中去食所以熟路!檯與檯之間好迫,而且非常非常嘈吵,成餐飯都要大大聲對方先聽到,好辛苦,不過幸好冷氣足夠!3人叫左4餸一湯,好多都上菜好快,不過每樣都幾鹹下,要係咁飲茶,我終於明白點解每張檯都有一大壺茶! 所以第2日都胃有d痛!最快到係潮州三寶,蜆仔真係好好好細粒,不過無沙唔錯,花生蘿蔔粒都幾惹味,中間咸菜粒都ok!胡椒豬肚湯,個人唔太鍾意豬肚,所以無食過豬肚,無咩胡椒味,咸菜都ok!蠔仔餅,熱辣辣,蠔仔新鮮程度一般,分佈得唔太好,一邊有蠔仔一邊無蠔仔!鹵水鵝片,鵝片薄左少少,食完上層鵝片將下層豆腐乾片同芽菜浸下鹵水汁食唔錯!唔記得咩名咸菜唔知咩魚! 我無咩點食,所以不作評價,不過賣相一般!叫左2碗白粥1碗白飯,白粥幾綿,不過白飯一般!
潮州三寶
胡椒豬肚湯
胡椒豬肚湯,
個人唔太鍾意豬肚,所以無食過豬肚,無咩胡椒味,咸菜都ok!
蠔仔餅
蠔仔餅,
鹵水鵝片
咸菜唔知咩魚
白粥
叫左2碗白粥1碗白飯,白粥幾綿,不過白飯一般!
2013-07-11
$105 (Dinner)
鹵水鵝片
白粥