2023-03-29 672 views
尖沙咀店經常要等位, 我們沒有book位, 晚上未夠6時去攞飛, 等到6時40分左右, 終於有位, 好彩店舖門外有少量位置可以坐下等。環境以木色為主調, 燈光比較暗少少, 位置都舒適。▶️ 日式蟹棒芝士蛋卷
厚厚的玉子, 切開後有拉絲芝士及有粗身的蟹柳。蛋味都夠香, 有拉絲芝士有睇頭, 整體都好食, 又有擺盆。▶️ 海葡萄麕菇柚子沙律
極度不推介。雖然成合個沙律配料多元化, 有不顏色的日本奄蘿蔔, 黃色, 紫色, 綠色. 有蘑菇, 有柚子絲, 有海葡萄, 芝麻醬汁是另上的, 可以自由調節。但是, 主角海葡萄份量太少, 完全不值這個價錢 ($88)。建議其他配料可以減少, 增加海葡萄乒份量, 始終它才是主角。▶️Classic Pizza
見到多台食客都有點pizza, 所以點一個試試。Pizza是薄批, 但又不似其他連鎖式pizza店的那麼脆, pizza上面有新鮮蘑菇, 蕃茄仔, 芝士蕃茄醬底, 整體都好食, 送上來熱熱的, 夠香, 特別是蘑菇香味好出。▶️ 煎北海搬飛子•伏特加游茄奶油畏通粉

▶️ 日式蟹棒芝士蛋卷

▶️ 海葡萄麕菇柚子沙律

▶️Classic Pizza

▶️ 煎北海搬飛子•伏特加游茄奶油畏通粉
有3粒大size煎香了的帶子, 帶子夠香夠鮮甜。醬汁是淡淡的南瓜味, 可以再濃厚一點, 多一點點味。然後就沒其他配料。

▶️Sunset coffee
此店咖啡都出名, 所以都點了試試, 因平日都有飲cappuccino。此咖啡一送上外觀不錯, 有sunset感覺, 底層是甜橙汁及大粒的果肉, 上層是有奶的咖啡, 似cappuccino, 先飲一啖, 飲到咖啡不錯, 再用匙更搞伴後飲用, 其實不太夾, 橙汁甜酸味蓋過咖啡味, 如果像我不喜歡飲酸的咖啡, 不建議點此飲品。之前飲過另一間的, 西柚梳打咖啡是好飲的, 所以擔粗粗叫了這個, 但比較失望。

整體來說, 員工服務不錯, 食物質素正常, 但要等位超過半小時就不太值。