2023-09-23
👱🏻♀️我哋幾個好姊妹真係好耐冇一齊出嚟聚一聚嚕❤️大家各有各忙成日都約唔到😅估唔到今晚反而大家即慶都夾到時間出嚟食飯喎👏🏻🍴今晚大家揀左個中心點📍因為其中一個姊妹今日去咗深圳公幹坐高鉄返香港🇭🇰所以我哋就揀咗尖沙咀呢間餐廳girls talk🥳餐廳裝修夠曬時尚👍仲坐得好舒服添😌🐠山泉水煮活鰻魚 $188🌈燒鰻魚大家同我一樣就食得多喇🐟但係就咁樣水煮嘅鰻魚我都就真係第一次食😋呢條鰻魚油香鮮甜😍魚肉同你油脂嘅比例好均衡💯煮完之後外皮收縮成U型卷👍入口充滿住油香豐盈口感😋仲好彈牙添🥳🍒莆田荔枝肉 $98🌈呢個配⬅️酸酸甜甜嘅醬汁😍而且肉嘅又渭又多汁💯色香味俱全✅好開胃呀🥳🥬金湯時蔬 $88🌈呢個好讚呀👍剩係個熬煮8小時嘅大骨高湯底已經好吸引嚕🤩加埋炒香左嘅鹹蛋黃🔥仲有皮蛋同埋蔬菜🥬成個🌽滑嫩鹹香💯好好味呀🤤🔥莆田地道燜豆腐 $88🌈呢道係材料豐富又地道嘅福建菜❤️材料有豬肉、干蝦肉、乾貝、香菇、菜、蝦米等✅加埋豆腐同埋鷄蛋🥚口感鲜嫩十足呀🥳🍜福建紅菇海鮮滷麵 $138🌈福建海鮮滷麵係一碗豐富嘅滷麵🔥湯底清清地😍裡面仲鋪滿好多海鮮添✅加埋野生嘅紅菇🍄營養豐富又香甜呀🥳
🐠山泉水煮活鰻魚 $188
🍒莆田荔枝肉 $98