2024-08-10 1042 views
講起酸菜魚菜式, 熟悉嘅餐廳少不了姚姚酸菜魚! 今次我地揀左喺銅鑼灣嘅希慎廣場食, 因為希慎分店面積夠大, 坐得舒服自在. 睇完菜單, 朋友想試下辣蝦, 而我就只想食姚姚最招牌嘅酸菜魚, 咁我地就叫咗個雙拼🐟🦐姚姚酸菜魚 拼 避風塘大蝦呢道菜以新鮮嘅鯽魚同泡菜一齊燉煮, 湯汁酸辣開胃, 魚肉鮮嫩可口. 再加埋炸得香脆嘅避風塘大蝦, 令人垂涎欲滴🥬上湯野菌浸娃娃菜 蘑菇嘅香氣同清淡嘅上湯, 令娃娃菜保持住蔬菜嘅鮮甜, 同時帶有淡淡嘅菌菇風味, 清新可口🍋爆打青瓜檸檬茶 呢杯清涼解渴嘅茶飲入面, 青瓜嘅清香同檸檬嘅酸爽交融, 清新怡人, 係一款搭配辛辣菜餚嘅好選擇🥖香港油條 我哋試咗一個神秘嘅食法, 就係將炸到金黃色嘅香脆油條浸泡喺酸菜魚湯中數秒, 然後一口咬落去, 又酸又辣又香, 十分過癮💛個人必食推介: 酸菜魚雙拼浸油條返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)#姚姚酸菜魚 拼 #避風塘大蝦 ($308)#上湯野菌浸娃娃菜 ($58)#爆打青瓜檸檬茶 ($38)#香港油條( $38)______________________________📍 姚姚酸菜魚 (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道

🐟🦐姚姚酸菜魚 拼 避風塘大蝦

🥬上湯野菌浸娃娃菜

🍋爆打青瓜檸檬茶

🥖香港油條

💛個人必食推介: 酸菜魚雙拼浸油條

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

#姚姚酸菜魚 拼 #避風塘大蝦 ($308)
#上湯野菌浸娃娃菜 ($58)
#爆打青瓜檸檬茶 ($38)
#香港油條( $38)

📍 姚姚酸菜魚 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1301號舖

#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #希慎廣場 #hysanplace #銅鑼灣美食 #食好西 #銅鑼灣美食
  • 姚姚酸菜魚