螢火

Hotaru
2024-04-01 142 views
上星期男朋友帶我去尖沙咀螢火食晚飯,一入去就被巨型銀幕嘅夜櫻吸引住,好搶眼!原來仲可以將願望寫喺iPad,之後你嘅願望就會變成天燈喺個螢幕度展現出嚟㗎啦😍呢晚食廚師發辦十六品,價錢$1380,宜家二人同行一人免費,非常期待!而且仲有120分鐘指定清酒任飲🍶啱哂我😍前菜螢光魷魚,個汁酸酸甜甜非常開胃五點刺身有象拔蚌、深海池魚、燒銀鱈魚、拖羅同海膽,當中拖羅油脂豐富,入口即溶,仲有海膽鮮甜度爆燈🤤煮物汁煮鮑魚,厚切爽脆手握壽司北海道帶子灑上柚子皮,非常清新蝦肉配上火炙蝦頭膏,震攝味蕾🤩日本大尾魷、左口魚邊、火炙喜之次魚湯稻庭烏冬稻庭烏冬彈牙,每一條都沾上魚湯嘅湯汁,份量雖少但係好滿足海膽、拖羅、三文魚子手卷,材料新鮮自然美味,重點係塊紫菜超脆,令口感更豐富最後食埋開心果雪糕,超完滿的一餐🥰呢間餐廳除咗廚師發辦,仲有鐵板燒,又有VIP房,下次約埋屋企人一齊試吓先😍

前菜
螢光魷魚,個汁酸酸甜甜非常開胃
螢光魷魚

五點刺身
有象拔蚌、深海池魚、燒銀鱈魚、拖羅
同海膽,當中拖羅油脂豐富,入口即溶,仲有海膽鮮甜度爆燈🤤

煮物
汁煮鮑魚,厚切爽脆
汁煮鮑魚

手握壽司
北海道帶子灑上柚子皮,非常清新
蝦肉配上火炙蝦頭膏,震攝味蕾🤩
日本大尾魷、左口魚邊、火炙喜之次

魚湯稻庭烏冬
稻庭烏冬彈牙,每一條都沾上魚湯嘅湯汁,份量雖少但係好滿足

海膽、拖羅、三文魚子手卷

最後食埋開心果雪糕,超完滿的一餐🥰
開心果雪糕

2024-03-20