2020-05-20 38 views
之前因為打邊爐群組既關係,一直都唔敢去打邊爐⋯近排疫情好番D,香港更廿幾日零本地個案;即刻約打邊爐啦!渝味曉宇有度好,就係一坐低就會比個甜品先嚐,甜在心頭!之後就可以慢慢揀野食!而家好多食店都採用手機點餐,一來環保,二來點左咩野食可以自己check番,唔洗下下問店小二 要番張checklist!嘿嘿,我同朋友都鐘意海鮮類,所以大部分都係海鮮類,蝦 蠔 聖子等等!見個餐牌寫住季節限定 鮮活海蟶,呢個係必點啊!季節限定即係大造,勁肥厚肉+鮮甜!美國桶蠔真係超大隻又乾淨,最重要係肥美又鮮甜。季節限定既海蟶我地叫左半份嚐嚐,估唔到有驚喜!隻隻都係厚肉,打邊爐烚完都仲係咁大隻,而且配麻辣湯底都奪唔走佢既鮮味!唔知食咩好可以參考下我所點既野食,尤其苕粉,同麻辣鍋超匹配!唔食得好辣的,但又想要小小辣刺激味蕾,湯底可以點選小麻小辣,辣度岩岩好哩!

Type of Meal
Lunch