2024-04-24
前兩日去咗銅鑼灣皇冠假日酒店餐廳食飯,慶祝紀念日~🥰呢間餐廳係西式扒房,環境非常舒適,我哋嗰日係晏晝去,order 咗個 weekday Set Lunch,可以揀2/3/4 courses,我哋就揀3 courses!- 原種蕃茄配黑毛豬火腿原種蕃茄係冇經過人工改良、非雜交的原生品番茄,味道比平時嘅蕃茄更加甜!黑毛豬火腿帶來鹹香,加上蘋果醋同迷你香草,味道層次更豐富,好開胃。- 宮崎縣米飼豬扒 (200克)今次就試咗呢款豬扒,豬扒煎得恰到好處,肉質保持到嫩滑,口感充滿肉汁,加上蘋果肉汁味道更升一個層次。另外有香脆既啤酒味旋風薯角以及粟米伴菜,同樣美味。- 鮮果馬斯卡彭芝士撻呢款芝士撻好特別,用上馬斯卡彭芝士忌廉,撻上佈滿開心果碎,又擺滿時令水果~有芝士嘅鹹香,又有生果嘅清爽,杏仁嘅味道,非常推介!- 額外單點咖啡另外單點咗一杯hot latte,有完美嘅心形拉花,口感順滑😉
- 原種蕃茄配黑毛豬火腿
- 宮崎縣米飼豬扒 (200克)
- 鮮果馬斯卡彭芝士撻
- 額外單點咖啡