2023-07-11
朋友介紹我去火鍋隨意門,因為環境有特色又好食見到佢個花膠雞鍋好吸引🤩所以點咗佢~🔸花膠雞鍋(半隻) $318兩個人食半隻已經好夠,花膠和雞都係另上,俾你睇到係真材實料~花膠一開始倒入湯裡,煲4-5分鐘就可以飲滿滿骨膠原及雞精華的湯,好yummy~而雞方面都好好,好嫩滑,而且好大塊,食幾多落幾多,岩岩好!🔸黃金雙拼 $98前菜來一個鹹蛋黃炸魚皮和響鈴,即叫即炸,新鮮滾熱辣,非常香脆,而且好香濃嘅鹹蛋黃味道,必點!🔸蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298我見枱枱都有叫呢個牛,所以我就試吓!果然好有驚喜🤩牛肉頗厚切,好香牛肉味,筋肉分閒、碌完都唔會太硬,好易入口,必點!🔸餃子拼盤 $148入面有蟹皇豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、鳳尾鮮蝦餃、黑松露蟹肉餃!每一款都好好食,皮薄餡靚,非常足料而且新鮮!食到停唔到口~必點!🔸豐盛蔬菜拼盤 $128選擇困難症嘅你點呢款就啱啦~入面有娃娃菜、生菜、油麥菜、南瓜、白蘿蔔、蕃茄、黑木耳、金針菇,兩人份量岩岩好,蔬菜新鮮又健康!🔸竹蔗茅根 $78一榨竹蔗茅根係用呢個地球儀造型嘅瓶裝住,好有gimmick!飲幾多斟幾好,唔洗倒出嚟好方便!味道好清甜,而且
見到佢個花膠雞鍋好吸引🤩所以點咗佢~
🔸花膠雞鍋(半隻) $318
而雞方面都好好,好嫩滑,而且好大塊,食幾多落幾多,岩岩好!
🔸黃金雙拼 $98
🔸蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298
我見枱枱都有叫呢個牛,所以我就試吓!
🔸餃子拼盤 $148
🔸豐盛蔬菜拼盤 $128
🔸竹蔗茅根 $78
飲幾多斟幾好,唔洗倒出嚟好方便!
味道好清甜,而且配合打邊爐好下火👍🏻