2024-10-21
又到咗帶毛小孩脾脾出街搵食嘅時間🐩呢間餐廳喺海堤灣畔,有室內同埋室外嘅茶座,室內裝修都幾有東南亞色彩,下午茶時間唔多人食,但係到咗黃昏差唔多天黑嘅時候就好多外國人陸續入黎啤啤佢,天氣好都真係幾chill幾正,精選咗兩個菜式Emi覺得幾好食嘅介紹一下Yum Sum O 泰式柚子沙律 $88呢個柚子沙律超開胃,柚子嘅酸甜、彈牙嘅大蝦、花生碎嘅香脆,再加上特製的酸辣醬汁,每一啖都令人感受到夏日的涼爽🥗Lamp Vindaloo印度咖喱羊肉 $158呢個咖喱有濃郁嘅香料同埋肉感滿滿嘅羊肉,羊肉喺咖喱中燉煮得恰到好處,同香料嘅味道完美融合,雖然都幾辣,不過配埋芝士薄餅黎食就啱啱好啦呢間餐廳有兩個Menu,一個係主打泰式風味,一個係主打印度咖喱,環境好超又可以帶毛孩嚟,黎開呢頭就多一個選擇啦🌴
Yum Sum O 泰式柚子沙律 $88
Lamp Vindaloo印度咖喱羊肉 $158