2025-02-21 0 views
天氣開始潮濕,想食啲辣嘢去吓濕氣,想食啲川菜,我哋之前烏蠅館都係食烤魚多,今次試吓食小菜。肝腰合炒配白飯$68 豬肝同埋豬腰都好新鮮,冇異味,好香辣,配料有啲雲耳,好爽口。魚香肉絲配白飯$58肉絲炒得好惹味,香辣之餘仲帶少少微甜,不是太食得辣嘅朋友都輕易駕馭。呢個小菜很好佐飯。粉絲蝦煲餐配白飯$78呢個粉絲蝦煲係即食烹調,開火,粉絲蝦在沙煲內煮6分鐘,店員就會來幫手打開拌勻即可食用。個粉絲超香,有蒜蓉同辣椒嘅香氣,而且吸入了鮮蝦的鮮味,啲蝦有六隻,大大隻,似乎係海蝦,好鮮味爽口彈牙。雪梨玫瑰檸蜜$13每個小菜都可以加錢配飲品,我哋叫了杯熱雪梨玫瑰檸蜜,大大杯,味道清香,感覺滋潤。薑汁通菜$18小菜可以揀小食或者涼拌菜,揀咗呢個薑汁通菜,通菜好嫩,爽滑。川式蓮藕豬肉紅油水餃$18另外,我哋加配咗呢個小食,呢個紅油水餃味道非常刺激,好麻辣,水餃餡料滿滿,蓮藕粒配豬肉好爽口。桂花豆花$10 最後我哋食埋甜品,食完啲辣嘢食個凍桂花豆腐花,感覺好舒服,桂花好香,個豆腐花超滑。

肝腰合炒配白飯$68

魚香肉絲配白飯$58