2023-12-12 34 views
得閒飲茶呢句說話就講得多🤣 呢日朋友真係帶咗我嚟佢屋企樓下嘅呢間叫得閒飲茶嘅點心舖飲夜茶😳 環境同埋氣氛都好舒服 點心質素仲好高添呀窩貼蝦多士蝦多士唔係度度有得食 呢度嘅蝦多士整得好香脆 而且唔會好腍油👍🏻 蝦膠同埋多士嘅厚度啱啱好 呢度仲附上一碟特製牛油果醬同埋鮮果沙律🥗 沾上蝦多士一齊食 唔會好油膩招牌小籠包呢度嘅小籠包皮薄多汁 真係要小心翼翼夾起☺️ 湯汁唔會好鹹 入面仲食到肉嘅鮮味鵪鶉蛋松露燒賣呢度嘅鵪鶉蛋燒賣同外間嘅有少少分別 就係鵪鶉蛋係藏喺燒賣嘅中心 而且入面仲係流心㗎😗 面頭嘅黑松露除咗令到燒賣更加好睇之外 仲能夠帶出豬肉嘅香味排骨陳村粉面頭嘅排骨半肥瘦 都醃得好入味 底下有層次分明嘅陳村粉 不過覺得呢個可以再多少少豉油😂 底下嘅陳村粉就比較乾身柱侯金錢肚除咗有金錢肚 底下仲有白蘿蔔🥕 醬汁唔算太多 但絕對已經夠味😋 金錢肚都好腍 焗叉燒包呢碟外脆內軟 外層酥脆又甜甜地 麵包軟熟 加上入面有大量嘅叉燒餡 都幾抵食🐷蟹肉大良炒鮮奶呢碟係店舖嘅其中一碟招牌菜 入面嘅材料有蟹肉 金華火腿蓉 蘑菇 鮮奶同埋蛋白☺️ 食落口好滑 呢個炒鮮奶嘅主要鹹味就係來自金華火腿 蟹肉 鮮奶 蛋白

窩貼蝦多士

柱侯金錢肚

焗叉燒包
焗叉燒包

蟹肉大良炒鮮奶
呢碟係店舖嘅其中一碟招牌菜 入面嘅材料有蟹肉 金華火腿蓉 蘑菇 鮮奶同埋蛋白☺️ 食落口好滑 呢個炒鮮奶嘅主要鹹味就係來自金華火腿 蟹肉 鮮奶 蛋白炒到一絲絲 加上仲有啲蘑菇同埋炸米粉喺底 其實質感都唔錯😝 店員仲推介我地加少少醋做調味
蟹肉大良炒鮮奶

茗茶
呢度有多款茶葉可以選擇 我同友人各自想試一款 店員話即使兩人都可以一人開一壺茶🥰 咁樣實在太好啦 分別叫咗人蔘烏龍同埋碧螺春🍵 呢度嘅茶壺設計非常好 即使係坐半戶外嘅座位都唔會凍得好快😉
茗茶

店舖嘅環境都屬於新派嘅點心店 呢個環境配上美味嘅點心 真係令到整個用餐體驗都更昇華😎 半戶外座位仲可以帶埋寵物一齊嚟㗎
Type of Meal
Dinner