2019-07-13 1158 views
行完山,朋友話想食素食,但我之前食過中式菜嘅素食都麻麻地,令我有點猶豫,咁岩搵到呢間睇啲相同食評都幾唔錯,價錢又親民,一於試下!當日去到咁岩係初15,好多人都訂左位,我地兩個人唔算好餓,點左兩個送,兩碗飯,兩杯野飲😀可能期間唔高,點知食落好驚喜!芥末咕嚕球芥末醬好開胃,咕嚕球脆卜卜,應該係用猴頭菇,食落真係好似肉,仲配埋蘋同青瓜!總之成碟都非常好送飯👍🏻紅燒豆腐茄子猴頭菇煲發現頭菇真係好百搭,點煮都咁好食,紅燒豆腐豆香都幾濃,茄子好林,整體黎講都唔會太油同鹹👍🏻豆漿係無糖豆漿有啲飲唔慣,如果加糖都幾好飲!百香果茶酸酸甜甜幾開胃不過想提下啲飯係敗筆,非常硬同乾,希望改善下,如果下次去粉嶺都再回頭食嘅一間素食~

芥末咕嚕球

紅燒豆腐茄子猴頭菇煲

豆漿
係無糖豆漿有啲飲唔慣,如果加糖都幾好飲!

百香果茶
酸酸甜甜幾開胃