2021-04-06 831 views
原本疫情之前約咗朋友去食“三小漁”,但因為當時肺炎好嚴重關係就取消咗!放工約咗朋友出觀塘,路經“三小漁”即刻要佢陪我食晚餐🤭黑磚豆腐($18@):外層竹炭炸漿薄而且酥脆鬆化,入面嘅豆腐超嫩滑又有濃郁豆香味!配埋炸蒜令人食指大動,但係小食多滋味一人一件剛剛好❤️蓮藕蜜椒骨($108):蓮藕炸得好香脆同蜜糖亦都好夾,但排骨炸得太乾身好彩有蜜糖中和一下,增加濕潤感!鮮菠蘿芥末蝦球($148):芥末沙律醬均勻包住每一隻大隻而且彈牙嘅蝦球!菠蘿鮮甜多汁而且無渣,比我喺台灣訂嘅金鑽鳳梨更加清甜!估唔到芥末同菠蘿原來味道咁夾👍🏻自家製南瓜汁菠菜豆腐煲($88):原煲上熱辣辣上枱嘅時候仲滾緊!南瓜汁好香濃,自家製嘅菠菜豆腐好特別,好似玉子豆腐入面包住滿滿嘅菠菜碎!份量好多,除咗有自家製嘅菠菜豆腐仲有好多菇菌,味道鹹甜適中感覺好健康😋宮廷棗茸糕($48):店員推介新出嘅甜品話係100%紅棗整出嚟完全零添加,食落香甜煙韌唔會膩!

黑磚豆腐($18@):

蓮藕蜜椒骨($108):