2024-06-29
位置就喺全日雞隔嚟一入到嚟望住超霸氣嘅daruma🪆同埋「破壞」之價格💥唔太識日本嘢麵俾佢震懾到~✧ 濃厚豚骨湯拉麵($106)選用幼拉麵 可以揀麵質軟硬度仲好friendly咁走青蔥ԅ(≖‿≖ԅ) 鍾意食蛋嘅加$10要多隻!原味嘅湯底濃厚味重 不過唔會死咸湯頭表面蓋住濃厚嘅豬背脂油加上用魚乾做湯底口腔充斥超濃油香同埋魚鮮味✧ 濃厚海老辛醬豚骨湯拉麵($127)湯底係原味嘅濃郁豚骨湯加上海老頭製成辛醬汁飲落去比原味多咗濃郁嘅蝦鮮味辣度可以選擇小 中 大辛朋友今次揀咗小辛仲話覺得唔夠喉下次要試鬼辛😂鍾情重口味嘅一定要試整體黎講餐廳由麵條到湯底到配料都好出色麵條好掛汁口感煙軔吸咗湯汁後更惹味 入口更加順滑另外仲可以+$9要double麵配料有慢煮豚肩 灸燒豚腩同埋一隻流心蛋慢煮豚肩嫩滑 肉質非常軟綿好彩有突登加廿蚊要多份!豚腩好有油香 灸燒過後香氣十足溏心蛋蛋黃keep到好靚嘅半流質狀態而且夠曬入味!✧ 波子汽水($16)餐廳有提供幾種特色汽水今次揀咗波子汽水充滿兒時回憶(*ෆ´ ˘ `ෆ*)♡記得係有啲難開但餐廳已經幫手開埋✧ 日本三得利生啤(380ml,$39)最近天氣熱辣辣最啱就係飲
一入到嚟望住超霸氣嘅daruma🪆
同埋「破壞」之價格💥
唔太識日本嘢麵俾佢震懾到~
✧ 濃厚豚骨湯拉麵($106)
選用幼拉麵 可以揀麵質軟硬度
仲好friendly咁走青蔥ԅ(≖‿≖ԅ)
鍾意食蛋嘅加$10要多隻!
原味嘅湯底濃厚味重 不過唔會死咸
湯頭表面蓋住濃厚嘅豬背脂油
加上用魚乾做湯底
口腔充斥超濃油香同埋魚鮮味 ✧ 濃厚海老辛醬豚骨湯拉麵($127)
湯底係原味嘅濃郁豚骨湯加上海老頭製成辛醬汁
鍾情重口味嘅一定要試
整體黎講餐廳由麵條到湯底到配料都好出色
麵條好掛汁口感煙軔
吸咗湯汁後更惹味 入口更加順滑
另外仲可以+$9要double麵 配料有慢煮豚肩 灸燒豚腩同埋一隻流心蛋
慢煮豚肩嫩滑 肉質非常軟綿
好彩有突登加廿蚊要多份!
豚腩好有油香 灸燒過後香氣十足
溏心蛋蛋黃keep到好靚嘅半流質狀態
而且夠曬入味!
✧ 波子汽水($16)
餐廳有提供幾種特色汽水
今次揀咗波子汽水
充滿兒時回憶(*ෆ´ ˘ `ෆ*)♡
記得係有啲難開但餐廳已經幫手開埋 ✧ 日本三得利生啤(380ml,$39)
最近天氣熱辣辣
最啱就係飲一杯冰凍嘅啤酒解渴