之前響呢間餐廳食西餐,而家變咗係粵菜,知道有得對住個維港景,所以又嚟試吓食物質素先。環境一如以往光猛大海景係好舒服嘅,仲有VIP房下次可以一班人嚟食嘢都得。呢度行高級粵菜風格,除咗有傳統嘅嘢食之外,都會有fusion嘅外貌真係岩哂打卡able 既我🤪唔單止外表討好,食落就知道唔同出邊嘅預製菜,一問之下,原來廚房嘅廚師係自己親自製作點心,而家伸張期內仲做緊好多折扣,性價比很高呢今日試咗黑松露鮮蝦燒賣鳳尾蝦芋角京川滑餃子迷你雪山叉燒包羅宋湯鮮竹卷薑汁芥蘭箭豬奶皇包黃金蘿蔔糕其實仲有好多嘢想試,下次要叫多啲朋友一齊嚟飲茶先,另外佢見到佢哋嘅圍菜晚餐都好吸引,下次都要試吓另外提提大家,餐廳要響中庭乘坐“子彈𨋢”上3樓,唔好搭咗扶手電梯啊,搭地鐵嘅朋友仔尖東地鐵站P1出口就最近啦

今日試咗
黑松露鮮蝦燒賣