6 day(s) ago
凍冰冰係尖沙咀想食碗麵 發現了這間有點隱世的車仔麵 因為不是坐落於大街上 要在慶方落一層電梯到地庫 店舖明亮整潔 可以坐得好舒服咁食車仔麵在門口已經見到餐牌有超級多選擇 除咗大量車仔餸外 還可以點飯類、生菜魚肉、炸物等等 飲品還有自家製涼茶、豆腐等我點了自選車仔麵(酸齋、汕尾馬鮫豬肉丸、特級瀨尿牛筋丸、豬大腸、牛腩汁);朋友的沙嗲牛腩烏冬(走湯撈沙嗲汁+麻辣汁)加了豬紅、魚皮餃、豬腩肉;另點小食:咖哩魚蛋、瑞士汁雞中翼、椒絲腐乳通菜必點推介一定是咖哩魚蛋!好耐無食過咁好食既咖哩魚蛋~首先魚蛋本身高質 大粒幾彈牙 一d都唔會係粉果種 咖哩汁微辣但香濃 適合大眾口味👍🏻另外沙嗲牛腩都是高質之選!牛腩炆得超級濃味 而且份量好多 送飯一流!車仔麵配料的豬腩肉、特級瀨尿牛筋丸和魚皮餃都不錯整體來說 食得出一喜本身來貨都是較有質素的食材 選擇又多 價錢在尖沙咀區絕對是抵食 下次要試埋佢另一signature的叉燒!❣️ 一喜車仔麵 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道36-44號慶方地庫S19-21號舖
朋友的沙嗲牛腩烏冬(走湯撈沙嗲汁+麻辣汁)
加了豬紅、魚皮餃、豬腩肉;
另點小食:咖哩魚蛋、瑞士汁雞中翼、椒絲腐乳通菜
❣️ 一喜車仔麵 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道36-44號慶方地庫S19-21號舖